На Троєщині створять індустріальний парк «Київська бізнес-гавань»

Читать на русском
Це буде індустріальний парк Київська бізнес-гавань, інвестора для якого в КІА поки не знайшли, але вже готується землевідведення.

Київське інвестиційне агентство (КІА) готує документацію для реєстрації в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі індустріального парку «Київська бізнес-гавань» до літа 2017 року.

Індустріальний парк розташують у Деснянському районі Києва, пише «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Влітку 2017 року перший індустріальний парк буде підписаний», – повідомив заступник генерального директора КІА Богдан Чорній на Інвестиційному форумі міста Києва.

Йдеться про проект індустріального парку «Київська бізнес-гавань», інвестора для якого в КІА поки не знайшли, але вже готується землевідведення.

За його словами, щоб зробити проект більш привабливим для інвесторів, київська влада має підготувати ділянку, забезпечивши її комунікаціями.

«Ми збираємося спочатку зробити адміністративну роботу, протягувати комунікації, робити дороги, електричні мережі та підбирати керівну компанію», – додав він.

Промислові підприємства Харкова збільшили експорт до ЄС і СШАМашинобудівні підприємства Харківської області збільшили експорт продукції до країн ЄС у 2,5 рази, до США – на 40%.

Проект будівництва індустріального парку «Київська бізнес-гавань» передбачає землевідведення до 220 га на вул. Пухівській у виробничо-складській та рекреаційній зоні, що межує з ТЕС. Тут будуть створені об'єкти для легкої промисловості, фармацевтики, переробки, проектів з енергоефективності, логістики, науки та ін. Проект передбачає 63 га під промисловість, 28 га – під офіси, науку, 66 га – під комерційні споруди, 11 га – житло, 50 га – відпочинок.

Нагадаємо, що 11 жовтня на засіданні Кабінету міністрів України був створений Національний комітет з промислового розвитку.

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві інфраструктури України розгорнули роботу над проектом національної стратегії транспортної інфраструктури та індустрії України до 2030 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: