В Україні створено Національний комітет із промислового розвитку

Читать на русском
Стратегічна мета комітету – трансформувати стратегічну структуру української промисловості у високотехнологічну індустріальну модель.

11 жовтня на засіданні Кабінету міністрів України створено Національний комітет із промислового розвитку.

Про це повідомляється на Урядовому порталі, передає «Слово і Діло».

Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів заявив, що ключовим елементом нової промислової політики є інноваційний розвиток українських підприємств.

«Ми зібрали велику кількість пропозицій і рекомендацій щодо необхідності запровадження механізмів переходу на високотехнологічну індустріальну модель», - повідомив він.

«Стратегічна мета комітету – трансформувати стратегічну структуру української промисловості у високотехнологічну індустріальну модель», – заявила доктор економічних наук Саліхова Олена, яку Кубів запропонував призначити секретарем новоствореного Комітету.

Як працює уряд Гройсмана? Дайджест обіцянок КабмінуЧлени Кабінету міністрів України протягом тижня – з 14 до 20 вересня – виконали 8 своїх обіцянок, проваливши при цьому дві.

Йдеться про нарощування виробництва товарів із високою доданою вартістю, конкурентоспроможних на зовнішніх ринках, про створення нових робочих місць, про забезпечення сталого промислового розвитку країни.

Також створення Національного комітету має забезпечити проведення комплексної реформи, яка здатна забезпечити стабільність і динамічний розвиток економіки через нову індустріалізацію економіки України.

Відзначимо, в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі вважають, що промисловість цього року зросте на 1,2%.

Нагадаємо, аналітики раніше повідомляли, що за підсумками року показник промислового виробництва буде близьким до рівня 2% за відсутності провалів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: