Ляшко оприлюднив план виходу України з кризи

Читать на русском
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко оприлюднив так званий Антикризовий економічний план, який пропонується покласти в основу діяльності нового уряду і коаліції.
Олег Ляшко

Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко оприлюднив так званий «Антикризовий економічний план», який пропонує покласти в основу діяльності нового уряду та коаліції.

Документ, що складається з 5 основних пунктів і безлічі підпунктів політик опублікував у себе на сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Ключовим моментом для вирішення глибокої кризи в Україні є радикальна зміна економічної політики, а не зміна прем'єра чи уряду, переконаний лідер «РПЛ».

Коаліція відмовилася сформувати новий уряд – ЛяшкоКоаліція відмовилася від ідеї «Радикальної партії» щодо формування нової коаліційної угоди та нового уряду на її основі.

До «плану Ляшка», зокрема, входить розробка комплексної програми соціально-економічного розвитку (на 2016 рік), яка передбачає перехід до економічного зростання на рівні 7-10% на рік з одночасним підвищенням рівня життя громадян.

«Радикали» пропонують створити систему державних інститутів і механізмів розвитку економіки, серед яких - експортно-кредитне агентство, державний банк відновлення та розвитку, індустріальні парки, агентство підтримки малого бізнесу та інші.

За допомогою цілеспрямованого «розігріву економіки» у 2016-2018 рр. Ляшко планує досягти прискорення економічного розвитку. «Радикали» пропонують встановити дієві податкові, митні, тарифні, регуляторні та інші інвестиційні стимули для залучення масштабних приватних інвестицій у реальний сектор економіки.

В «Антикризовому плані» Ляшка також ідеться про необхідність підвищення ролі держави як інвестора.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"

Одним із головних пунктів «плану Ляшка» є стимулювання експорту українських виробників, у тому числі за допомогою ліквідації регуляторних обмежень для експортерів, спрощення процедур міжнародної торгівлі, державне страхування, забезпечення та дешеве кредитування експорту тощо.

Підвищити купівельну спроможність громадян «радикали» пропонують шляхом не номінального, а реального підвищення мінімальних соціальних стандартів у поєднанні зі зниженням податкового тиску й масштабною детінізацією економіки на тлі стимулювання виробництва.

Також у так званому «плані Ляшка» йдеться про запровадження щоквартального публічного звітування керівництва місцевих органів самоврядування та уряду про реалізацію програми соціально-економічного розвитку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: