Майдан, Крим та Донбас розглядатимуть в Гаазі окремо – ГПУ

Читать на русском
Генеральна прокуратура України передасть до Міжнародного кримінального суду додаткові документи щодо Майдану протягом двох-трьох місяців.
Сергій ГорбатюкФото: focus.ua

Генеральна прокуратура України передасть до Міжнародного кримінального суду додаткові документи щодо Майдану протягом двох-трьох місяців.

Про це в коментарі телеканалу «112 Україна» розповів начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, повідомляє «Слово і Діло».

Він також зазначив, що матеріали щодо Майдану, Криму та Донбасу будуть розглядатися окремо й рішення будуть ухвалюватися окремо.

Гаазький трибунал прирівняв анексію Криму до війниУ Міжнародному кримінальному суді прирівняли ситуацію з анексією українського Криму до військового конфлікту.

«Поки вони будуть розглядатися окремо, оскільки було два подання ВР, звернення до МКС, щоб поширити юрисдикцію спочатку на розгляд подій на Майдані, потім – на анексію Криму та Донбас. Хоча вони спочатку будуть розглядатися окремо, але генпрокурор виносив можливий взаємозв'язок між цими подіями. Представники МКС погодилися, що така версія має право на життя, але потрібно, щоб було достатньо доказів, які підтверджують, що ці події пов'язані. Вони не виключають такої можливості, але зараз рішення щодо них будуть виноситися окремо», – зазначив Горбатюк.

Раніше він повідомляв, що МКС чекає від ГПУ додаткових матеріалів щодо Майдану, Криму та Донбасу.

Нагадаємо, нещодавно генпрокурор Юрій Луценко обговорив із прокурором Міжнародного кримінального суду в Гаазі злочини режиму Януковича та російську агресію проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: