Гаазький трибунал перегляне справу про придушення Євромайдану

Читать на русском
Адвокат сім'ї Небесної Сотні Маркіян Галабала розповів про передачу нових документів про розгін Майдану до Гаазького трибуналу.

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі перегляне справу про придушення Євромайдану через передачу нових документів, які надані сім'ями загиблих.

Про це розповів адвокат сім'ї Небесної Сотні Маркіян Галабала в ефірі «Громадського», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

За його словами, в звіті суду ці документи не були враховані, але вже ухвалено рішення про їх залучення. На прокурора вплинуло те, що в поданні сімей є факт організованого насильницького характеру дій влади щодо протестувальників Майдану.

«Ми намагалися в цьому поданні довести, що акції влади проти учасників Євромайдану мали зовсім не спонтанний, а організований характер. Був штаб, який координував дії всіх силовиків, внутрішніх військ, «Беркута», – повідомляє адвокат.

На переконання Галабали, трагедії, що сталися з початку 2014 року, були не просто реакцією представників влади на учасників протесту.

«Це був цілеспрямований акт агресії проти українського народу з метою придушення протестів, тому що вони могли вилитися в розкриття корупційних злочинів влади, що й сталося», – підкреслив він.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко розповів, що потрібно для того, щоб передати справи Майдану до Гаазького трибуналу. Також він додав, що начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк продовжить роботу над справами Майдану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: