Гаазький трибунал прирівняв анексію Криму до війни

Читать на русском
У Міжнародному кримінальному суді прирівняли ситуацію з анексією українського Криму до військового конфлікту.
Гаазький трибунал

Міжнародний кримінальний суд (Гаазький трибунал) вважає ситуацію в анексованому Криму рівнозначною міжнародному збройному конфлікту між Україною та Росією.

Про це йдеться в щорічному звіті попереднього розслідування прокурора МУС Фату Бенсуда, оприлюдненому 14 листопада, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Згідно з отриманими відомостями, ситуація на території Криму та Севастополя рівнозначна міжнародному збройному конфлікту між Україною та Російською Федерацією. Цей міжнародний збройний конфлікт почався не пізніше ніж 26 лютого, коли Російська Федерація задіяла особовий склад своїх Збройних сил для отримання контролю над частинами території України без згоди уряду України», – йдеться в звіті Гаазького трибуналу.

На думку суду, встановлення факту правомірності початкової інтервенції, яка спричинила за собою окупацію, не потрібне. Таким чином, цей міжнародний конфлікт може бути розслідуваний за нормами Римського статуту.

Нагадаємо, стало відомо, що Україна передасть Гаазі нові матеріали щодо Євромайдану. Також Міністерство юстиції готує новий позов до Гаазького трибуналу проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: