В Гаагу передадуть нові матеріали щодо Євромайдану

Читать на русском
Адвокати Небесної Сотні передають в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі нові матеріали, що свідчать про вчинення злочинів проти людей на Євромайдані.
Фото з відкритих джерел

Адвокати Небесної Сотні передають в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі нові матеріали, що свідчать про вчинення злочинів проти людей на Євромайдані.

Про це розповіли адвокати Маркіян Галабала і Павло Дикань, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

За їх словами, торік суд у Гаазі не виявив ознак масштабності та системності в переслідуванні активістів під час революції.

Уточнюється, що у 2015-му році за підсумками прокурора Міжнародного кримінального суду встановлено два з трьох необхідних ознак для початку судового розгляду в Гаазькому суді справи.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що всі винні у розстрілах на Майдані будуть на лаві підсуднихСказано 27 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«На сьогоднішній день офіс прокурора заявив, що у нього недостатньо матеріалів, щоб зробити остаточні висновки необхідні для передачі справи на наступну стадію попереднього розгляду», – повідомив Дикань.

Зазначимо, раніше в доповіді прокурора гаазького суду Фату Бенсуда було зазначено, що під час зіткнень на Майдані у Києві були серйозно порушені основні права людини, але не скоювалися злочини проти людяності.

Нагадаємо, у липні цього року генпрокурор Юрій Луценко повідомив про зрушення у справі розстрілів на Майдані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: