Україна вимагає від Росії сплатити борги за воду та електроенергію, поставлені на Донбас

Читать на русском
Україна, щоб не допустити гуманітарної катастрофи та підтримуючи громадян на окупованих територіях, весь цей час поставляла воду в ОРДЛО.

Українська сторона закликала Росію оплатити борги за воду та електроенергію, поставлені на підконтрольну їй територію.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

«Всі громадяни України сплачують комунальні послуги. Українська сторона вимагає від РФ, яка несе повну відповідальність за окуповані території, не допустити гуманітарної катастрофи на Донбасі. Борги за поставлену воду мають бути оплачені, за воду та електроенергію потрібно платити», – пише вона.

У Луганській області припинено поставки нелегального палива з РосіїВ ході операцій «Акциз-2016» і «Рубіж-2016» було припинено постачання пально-мастильних матеріалів, які були завезені в Україну з Російської Федерації поза митними пунктами пропуску.

За її словами, за 2 роки величезні борги важким тягарем лягають на бюджет Луганської області. Воду отримують не лише прості люди, а й установи та підприємства.

Раніше заявлялося, що Україна не припинить поставки води на окуповану частину Донбасу, незважаючи на те, що окупаційна влада не збираються оплачувати отриманий ресурс.

Нагадаємо, радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявив, що за час проведення АТО з полону бойовиків звільнені 3083 людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: