КПВВ «Золоте» має бути відкритий протягом двох тижнів

Читать на русском
Прес-секретар Леоніда Кучми окреслила терміни, коли сторони конфлікту на Донбасі повинні забезпечити відкриття контрольного пункту в'їзду-виїзду Золоте.
Фото: dpsu.gov.ua

Контрольний пункт в'їзду/виїзду «Золоте», розташований у Луганській області, повинен почати роботу не пізніше 23 листопада.

Про це за результатами сьогоднішньої зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську повідомила у себе в Facebook прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передає «Слово і Діло».

«За підсумками звіту Апакана (керівника СММ ОБСЄ – Ред.) було доручено СММ ОБСЄ спільно з СЦКК, українською стороною і представниками ОРДЛО вирішити всі питання щодо безпеки, пов'язані з відкриттям КПВВ в Золотому й відкрити даний пункт пропуску до наступної зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську 23 листопада», – зазначила вона.

Можна організувати хоч 20 точок відведення сил, але «тягнучка» щодо Донбасу буде мінімум рік – експертДиректор військових програм Центру Разумкова проаналізував подальший процес розведення сторін і майбутні переговори в Мінську.

Разом з тим, за словами Оліфер, для розведення сил протиборчих сторін в Луганській області на даний момент немає можливості через постійні обстріли даних ділянок фронту з боку сепаратистів, що підтверджують і спостерігачі ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше інший представник України на переговорах в Мінську, Ірина Геращенко, окреслила головні вимоги Києва щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, озвучені сьогодні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: