В СБУ розповіли, скільки українців звільнили з полону бойовиків за період проведення АТО

Читать на русском
У Службі безпеки України розповіли про хід процесу звільнення з полону сепаратистів українських громадян.
Юрій Тандітфото: УНІАН

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявив, що за час проведення АТО з полону бойовиків звільнені 3083 особи.

Про це він повідомив у ефірі телеканалу «112 Україна», пише «Слово і Діло».

«До Мінська ми завжди возимо списки заручників, які незаконно перебувають у Донецьку та Луганську. Звичайно ж, ми йдемо далі й говоримо, що робота за цими списками важлива в рамках Мінських домовленостей, про звільнення заручників за формулою «всіх на всіх». Але ми також шукаємо нестандартні шляхи, щоб звільняти наших заручників. Про це вчора говорив Грицак і закликав представників церков також вплинути на своїх прихожан. СБУ використовує всі способи, щоб витягувати хлопців, не потрібно забувати й про 494 зниклих. На сьогодні звільнено або знайдено 3083 особи, це дуже велика робота», – сказав Тандіт.

Він також прокоментував заяву керівника Центру звільнення полонених, громадської організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана про те, що бойовики готові до обміну «6 на 1».

«Ми не коментуємо такі формули, про які кажуть волонтери. Ті, хто хоче допомагати, з ними співпрацюють. Деякі заяви провокативні й використовуються з боку агресора. Ми готові розглянути будь-який варіант», – зазначив Тандіт.

Нагадаємо, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко розповіла, скільки українців перебувають у полоні. Водночас стало відомо, на кого можуть обміняти українського журналіста Романа Сущенка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: