У Луганській області припинено поставки нелегального палива з Росії

Читать на русском
Перевезення моторного палива на автомобілі DAF із напівпричепом-цистерною здійснювалося з метою його подальшого продажу на території України.

В ході операцій «Акциз-2016» і «Рубіж-2016» було припинено постачання пально-мастильних матеріалів (ПММ), які були завезені в Україну з Російської Федерації поза митними пунктами пропуску.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав перший заступник голови Державної податкової служби України Сергій Білан, передає «Слово і Діло».

«В ході операцій «Акциз-2016» і «Рубіж-2016» було встановлено, що територією області здійснюється транспортування паливно-мастильних матеріалів, які були завезені в Україну з Російської Федерації поза митними пунктами пропуску», – пише він.

Перевезення пального з метою його подальшого продажу здійснювалося на автомобілі DAF із напівпричепом-цистерною.

Повідомляється, що вказаний автомобіль був зупинений у селі Зоринівка, в безпосередній близькості від державного кордону. Під час його огляду було виявлено 38,4 тонни дизельного палива вартістю 844 тис. грн.

«При цьому документи про якість палива, податкову накладну та договір на поставку ПММ водій, мешканець Київської області, надати не зміг», – додав Білан.

Видобуток бурштину та контрабанда цигарок: 10 найбільш прибуткових нелегальних видів бізнесу«Слово і Діло» вирішило проаналізувати, які нелегальні види бізнесу в Україні найбільш прибуткові й скільки грошей вони приносять.

Наразі дизельне паливо вилучено. В діях водія вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК.

Нагадаємо, що у вересні співробітники спецпідрозділу податкової міліції «Фантом» спільно з прикордонниками та СБУ затримали в Донецькій області товарів, призначених для доставки на тимчасово окуповану територію, майже на півмільйона гривень.   Як повідомлялося раніше, співробітники податкової міліції ДФС у Києві в рамках операції «Рубіж-2016» попередили спробу незаконного вивезення за межі території України паливних гранул на суму 1 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: