Колишнього столичного чиновника засудили за незаконне виділення землі

Читать на русском
Колишній глава Києво-Святошинської райадміністрації Микола Шкаврон отримав умовний термін за незаконне виділення землі.
Микола Шкаврон

Колишній глава Києво-Святошинської райадміністрації Микола Шкаврон засуджений на 5 років умовно за незаконне виділення 350 гектарів землі на суму 374 млн гривень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури.

«Вироком Святошинського районного суду Києва від 18 листопада колишній чиновник визнаний винним в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу, та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування строком на 2 роки, а також виплати штрафу в розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян .. . особу звільнено від основного покарання у вигляді позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки», - повідомляють в ГПУ.

В Україні оприлюднили закон про мораторій на продаж земліВ Україні оприлюднили закон про мораторій на продаж землі. Закон офіційно набуде чинності 2 листопада.

Суд встановив, що в грудні 2012 року виконуючий обов'язки голови Києво-Святошинської РДА підписав розпорядження про припинення права постійного користування земельними ділянками Державного підприємства «Науково-дослідний виробничий агрокомбінат «Пуща-Водиця» на території Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району, про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність та проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність загальною площею 350 га вартістю 373,9 млн гривень, чим завдав тяжкі наслідки інтересам держави, фактично виділивши ці земельні ділянки ряду, в тому числі, підставних осіб.

Під час досудового розслідування і судового розгляду підсудний не тільки щиро розкаявся і повністю визнав вину в скоєнні інкримінованого злочину, а й співпрацював зі слідством у розкритті кримінального злочину.

Нагадаємо, в Києво-Святошинському районі столиці планують будівництво нової вулиці. Міні-автобан з'єднає Житомирську та Одеську траси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: