Чиновники «Укрзалізниці» розікрали 30 мільйонів гривень

Читать на русском
Служба безпеки України викрила спільно з поліцією розкрадання державних коштів на суму майже 30 мільйонів гривень в Укрзалізниці.
Фото з відкритих джерел

Служба безпеки України викрила спільно з поліцією розкрадання державних коштів на суму майже 30 мільйонів гривень в «Укрзалізниці».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр СБУ.

«Посадові особи одного зі структурних підрозділів регіональної філії «Південна залізниця» систематично розкрадали державні кошти, призначені для ремонту вантажних вагонів, а також вузли та агрегати до рухомого складу», – йдеться в повідомленні.

Бальчун заявив про технічний дефолт в «Укрзалізниці»В Укрзалізниці з квітня триває технічний дефолт. Кредитний портфель становить 43 млрд грн, з них 83% – в іноземній валюті.

Відзначається, що завдяки схемам гроші розкрадали декілька років.

Вчора, 10 листопада, правоохоронці одночасно провели десять обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів кримінального судочинства в Харківській області.

Під час обшуків вилучено документи, що свідчать про здійснення безтоварних операцій, електронні носії інформації про притягнення до злочинної діяльності фіктивних суб'єктів господарювання, а також отримані злочинним шляхом готівку й цінності на суму понад один мільйон гривень.

Нагадаємо, наприкінці жовтня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що на підприємствах «Укрзалізниці» проводили обшуки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: