НАБУ почало перевірку 20 декларацій чиновників

Читать на русском
За словами глави НАБУ, станом на вчора три народних депутати звернулися з проханням перевірити свої декларації або декларації своїх колег.

НАБУ почало перевірку близько 20 декларацій чиновників.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив глава Антикорупційного бюро Артем Ситник, передає «Слово і Діло».

«На сьогоднішній день ми вже почали перевірку окремих декларацій. НАБУ як певний правоохоронний орган, який має свою підслідність, якщо будуть звернення або повідомлення про факти незаконного збагачення суб'єктами, підслідних НАБУ, то такі перевірки будуть починатися. Поки таких звернень небагато, тільки два», — повідомив глава НАБУ.

Справу Онищенка до кінця року передадуть до суду, – СитникУ справі Онищенка вчора були отримані чергові свідчення і до кінця року воно буде передано в суд.

«Станом на вчора два народних депутати написали звернення на своїх колег... Ще один написав, щоб його перевірили», - говорить глава НАБУ.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції планує відкрити підрозділи в регіонах для роботи з е-деклараціями.

31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій для суб'єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Голова НАЗК Наталія Корчак заявила, що на перевірку е-декларацій можуть піти місяці.

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро України закликало співробітників Національного агентства з питань запобігання корупції швидше почати перевірку е-декларацій чиновників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: