Через конкурси до посад: кого обіцяли відбирати через конкурси українські чиновники

Читать на русском
Слово і Діло підготувало огляд обіцянок українських чиновників про проведення конкурсів на посади.

Після відбору низки чиновників через конкурси, а також набуття чинності новим законом «Про державну службу» проведення конкурсів на посади входить у тренд української політики. Так, 17 листопада міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував створення консультативного конкурсу на посаду голови Національної поліції України.

«Слово і Діло» підготувало огляд обіцянок українських чиновників про проведення конкурсів на посади.

У червні 2015 року на той момент голова Одеської ОДА Міхеыл Саакашвілі пообіцяв провести відкритий конкурс на посаду голови обласної митниці. Конкурс був оголошений, але, не чекаючи результатів, Президент України Петро Порошенко призначив на цю посаду Юлію Марушевську. Обіцянка Саакашвілі не виконана.

Також провести конкурс обіцяв керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. 29 лютого 2016 року він заявив, що в середині березня буде оголошений конкурсний відбір на посади прокурорів САП. У березні конкурс так і не був оголошений, а свого слова Холодницький не дотримав.

Народний депутат Ігор Васюник 21 березня 2016 року пообіцяв домогтися зміни керівництва державного підприємства «Укрспирт» за відкритим конкурсом. Але за результатами низки спроб проведення конкурсу він завершився без визначення переможця в зв'язку з численними порушеннями та непрозорістю. 27 липня Кабінет міністрів призначив виконувачем обов'язків голови «Укрспирту» заступника голови цього ж підприємства Олега Дрожжина. Васюник не зміг домогтися зміни керівництва через конкурс.

Нардеп Єгор Соболєв заявив про проведення конкурсу на посаду генерального прокурора. 29 березня він пообіцяв, що підготує альтернативний проект рішення щодо обрання нового генпрокурора через конкурс. 11 травня у Верховній Раді зареєстровано проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України» №4645-1, яким передбачається цей конкурс. Одним із його ініціаторів був Соболєв. Щоправда, сам законопроект був прослуханий і знятий із розгляду.

Після спроб проведення конкурсного відбору на посаду генпрокурора Радою був призначений Юрій Луценко. 4 червня він пообіцяв, що навесні 2017 року всі претенденти на адміністративні посади на всіх рівнях будуть обиратися на відкритих конкурсах. Поки ця обіцянка перебуває в процесі виконання.

Крім того, провести конкурси зобов'язався віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. 10 серпня він заявив, що найближчим часом у «Маріупольському МТП», «Укрспирті», «Укрхімтрансаміаку», аеропорті «Бориспіль» та «Електроважмаші» пройдуть конкурси. Обіцянка Кубіва також у процесі виконання.

Данилюк планує ліквідувати податкову міліціюСказано 20 березня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Міністр фінансів Олександр Данилюк 22 серпня запевнив, що найближчим часом ініціюватиме проведення конкурсу на посаду голови Державної фіскальної служби з митного напрямку. Поки що цей конкурс не був оголошений.

Водночас нардеп Остап Еднак виконав свою обіцянку. 5 вересня він запевнив, що не братиме участі в конкурсі на посаду голови Державного агентства лісових ресурсів. 21 вересня конкурсна комісія обрала головою Держлісагентства Христину Юшкевич. Серед кандидатів на вищевказану посаду Єднака не було.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: