Українських чиновників зобов'яжуть проходити щорічну перевірку на психічне здоров'я

Читать на русском
Крім психічного здоров'я, політиків можуть перевіряти на наркотичну або алкогольну залежність.
"Захват Барна"

Українських чиновників можуть зобов'язати звітувати про своє психічне здоров'я щорічно, а не лише на етапі їх призначення.

Про це йдеться в законопроекті про внесення змін до закону «Про запобігання корупції» в частині проведення спецперевірок, який зареєстрований у Верховній Раді, передає «Слово і Діло».

Документ подали «радикали» Олег Ляшко і Денис Силантьєв, Геннадій Кривошея з «НФ» та Володимир Гусак з «Опоблоку».

Чиновників хочуть змусити надавати довідки з психоневрологічного диспансеру. Їх зможуть перевіряти на наркотичну або алкогольну залежність.

Соболєв попросив НАБУ відкрити кримінальні провадження проти п'ятьох нардепівУ фракції «Самопомочі» вказали Антикорупційному бюро на п'ятьох депутатів, які не мають обґрунтувань своїх статків.

Зараз про своє здоров'я звітують лише високопоставлені держслужбовці. В разі ухвалення законопроекту список можуть розширити всіма особами, «уповноваженими на виконання функцій державного або місцевого самоврядування».

Нагадаємо, що останнім скандалом у Раді стала сутичка між співголовою фракції «Опозиційного блоку» Юрієм Бойком та лідером фракції «Радикальної партії» Олегом Ляшком.

Національна поліція порушила кримінальне провадження за фактом бійки у Верховній Раді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: