Україна і Євросоюз оновлюють принципи співпраці в енергетичній сфері

Читать на русском
Новий стратегічний документ замінить меморандум про співпрацю в сфері енергетики, який діє з 2005 року.

Україна і Євросоюз підпишуть меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічної співпраці в енергетичній сфері, який покликаний замінити меморандум про співпрацю в сфері енергетики, що діє з 2005 року.

Сторони планують підписати стратегічний документ на саміті Україна-ЄС 24 листопада, повідомили в керівній інституції Євросоюзу, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«У кулуарах саміту планується підписання між ЄС і Україною меморандуму про взаєморозуміння щодо стратегічної співпраці в енергетичній сфері», – заявили в ЄС.

Як пояснив офіційний співробітник Єврокомісії, новий стратегічний документ покликаний замінити меморандум про співпрацю в сфері енергетики з 2005 року.

Насалик вирішив завалити електроенергією ЄвропуМіністерство енергетики та вугільної промисловості України підготувало проект постанови «Про експорт електроенергії», згідно з якою предбачається різке зростання експорту електроенергії в країни Європи.

«Вже минуло більше десяти років. Зараз прийшов час оновити наші відносини з Україною в сфері енергетики, особливо адаптувати їх до Угоди про асоціацію. Йдеться про всі питання, включаючи енергетичну ефективність, поновлювані джерела енергії, дослідження й технології. Ми сподіваємося, що новий стратегічний меморандум дозволить активізувати співпрацю, а також процес реформ в Україні», – розповів співробітник агентства.

Як повідомлялося раніше, Секретаріат Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E) планує затвердити каталог заходів щодо інтеграції української енергосистеми в загальноєвропейську в листопаді.

У травні 2016 року міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик представив низку пріоритетних завдань, які стоять перед його відомством у 2016 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: