Голова представництва ЄС назвав умови надання макрофінансової допомоги Україні

Читать на русском
Для отримання чергового траншу макрофінансової допомоги ЄС Україні потрібно виконати дві умови.
Хьюг МінгарелліФото: НАБУ

Наразі для отримання чергового траншу макрофінансової допомоги Європейського Союзу Україні необхідно виконати дві умови: скасувати мораторій на експорт лісу й відновити виплати внутрішнім переселенцям.

Про це в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» заявив голова представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі, передає «Слово і Діло».

«Зараз два невирішених питання: перше – це скасування заборони на експорт лісу й друге – це відновлення виплат соціальної допомоги внутрішнім переселенцям. На нашу думку, вони (переселенці – Ред.) всі мають отримувати соціальну допомогу від української влади», – озвучив позицію ЄС Мінгареллі.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що «радикали» не допустять скасування мораторію на вивіз лісу-круглякуСказано 14 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

За його словами, процес реєстрації внутрішньо переміщених осіб має бути прискорений, адже ситуація, коли будь-хто з цих громадян залишається без державної допомоги, є неприйнятною.

«Ми розуміємо, що органи влади України були змушені запровадити систему реєстрації, щоб переконатися в тому, що саме внутрішньо переміщені особи отримують цю допомогу, але процес реєстрації має бути прискорений, тому що абсолютно неприйнятною є ситуація, коли хтось із цих громадян залишився зовсім без допомоги», – підкреслив він.

Експерт пояснив, чому Україні доведеться розраховувати лише на себе й не чекати кредитівКонсультант з економічних питань Центру Разумкова розповів, як може позначитися на відносинах із кредиторами підозра МВФ українських чиновників у приховуванні статків у е-деклараціях.

Як уже писало «Слово і Діло», Мінгареллі закликав Київ надати НАЗК і НАБУ більше повноважень для боротьби з корупцією.

Нагадаємо, сьогодні надання чергового траншу кредиту МВФ у телефонній розмові обговорили Президент України Петро Порошенко та віце-президент США Джо Байден.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: