Росія максимально підвищила тариф на транзит вантажів з України

Читать на русском
Рішення про надбавку до тарифу не торкнеться вантажоперевезень з територій так званих ДНР і ЛНР.

ВАТ «Російські залізниці» підвищила тариф на транзит українських вантажів на 13,4% через сухопутні прикордонні переходи Московської і Південно-Східної залізниць.

Платити за новими тарифи потрібно буде через 30 днів, коли дана надбавка вступить в законну силу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на UBR.

Даний коефіцієнт надбавки є максимально можливим. Він передбачений «тарифним коридором». Тобто, монополія має право підвищувати тариф до 13,4% або давати знижку до 25%.

У РЖД пояснили підвищення тарифу прагненням раціонально розподілити вантажопотоки в західній частині мережі залізниць. Обсяги та типи перевезених за цими напрямками вантажів в компанії не розкрили.

За даними видання «Комерсант», рішення про надбавку до тарифу торкнеться вантажоперевезень через прикордонні переходи Харківської, Сумської, Чернігівської областей, але не перевезень з територій так званих «ДНР» і «ЛНР». Зазвичай, це перевезення будівельних матеріалів.

Путін зажадав від США компенсації збитків від санкційВолодимир Путін вніс до Держдуми Росії проект закону, згідно з яким РФ відновить дію російсько-американських домовленостей щодо утилізації плутонію за умови зняття Сполученими Штатами санкцій.

Для України введення такого тарифу загрожує скороченням перевезення українського щебеню. Оскільки на перевезення щебеню з Уралу або Карелії будуть дешевшими.

Як раніше повідомлялося, втрати України до кінця року через торгове ембарго і транзитну агресію з боку РФ складуть майже 1 мільярд доларів.

Нагадаємо, що Україна готує третій позов до СОТ до РФ за фактом обмеження російськими регуляторами імпорту деяких видів української продовольчої продукції, однак не планує подавати позови щодо продовольчого ембарго, введеного РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: