Україна проведе консультації з Росією в рамках СОТ щодо обмеження транзиту

Читать на русском
Україна готує третій позов у СОТ до РФ за фактом обмеження російськими регуляторами імпорту деяких видів української продовольчої продукції.

За словами торгового представника, Україна готує третій позов у СОТ до РФ за фактом обмеження російськими регуляторами імпорту деяких видів української продовольчої продукції, однак не планує подавати позови щодо продовольчого ембарго, запровадженого РФ.

Про це повідомляє УНІАН, передає «Слово і Діло».

Україна 10 листопада проведе консультації в рамках Всесвітньої торгової організації з Росією щодо обмеження транзиту до країн Центральної Азії, повідомила торговий представник України Наталія Микольська на брифінгу в Києві.

«У нас на сьогодні є запит (до СОТ – Ред.), пов'язаний із вагонами й залізничним обладнанням. Другий запит – щодо обмежень транзиту, за яким у нас пройдуть консультації 10 листопада з Російською Федерацією», – сказала вона.

За словами Микольської, Україна готує третій позов у СОТ до РФ за фактом обмеження російськими регуляторами імпорту деяких видів української продовольчої продукції, однак не планує подавати позови щодо продовольчого ембарго, запровадженого РФ.

Нагадаємо, що раніше Росія відмовилася включити Європейський Союз в якості третьої сторони до суперечки в рамках Всесвітньої торгової організації щодо блокування РФ українського транзиту, проте не зможе цього зробити на наступних етапах розгляду справи.

Зазначимо, раніше Україна направила запит про консультації з Росією в СОТ з обмеженням транзиту українських товарів через територію РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: