«Укрзалізниці» не вистачає зерновозів для перевезення врожаю – Кутовий

Читать на русском
Тарас Кутовий зустрівся з керівництвом Мінінфраструктури, Укрзалізниці та представниками агробізнесу й обговорив питання перевезення зернових вантажів залізницею.

Україна нарощує врожай зернових, що призвело до дефіциту рухомого складу оператора залізниць ПАТ «Укрзалізниця».

Про це на своїй сторінці в Facebook пише міністр агрополітики та продовольства України Тарас Кутовий передає «Слово і Діло».

«Зерна цього року так багато, що нам не вистачає вагонів і зерновозів для його перевезення. Позаторік ми мали 34,5 мільйона тонн зерна на експорт. Минулого року – 39. Цього року очікуємо 40, і ця тенденція зростання зберігається. Тому проблему логістики маємо вирішити сьогодні й забути про неї. Інакше про жодне зростання експорту говорити просто немає сенсу», – вважає міністр.

За результатами зустрічі Тарас Кутовий запропонував консолідуватися й створити робочу групу.

«Моя позиція чітка: абсолютно всі суб'єкти господарювання мають бути на рівних умовах. Хотілося б відпрацювати злагоджений механізм, який у подальшому дозволить збільшувати обсяг експорту зернових», – додав він.

Раніше повідомлялося, що «Укрзалізниця» має намір закупити 3,6 тис. вантажних вагонів у 2017 році на кошти Європейського банку реконструкції та розвитку.

Своєю чергою, міністр інфраструктури України Володимир Омелян пообіцяв у 2017 році капітально відремонтувати 200 пасажирських вагонів «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: