Життя після Революції: країні не потрібні вожді та обіцянки золотих гір – експерт

Читать на русском
Тарас Березовецьполіттехнолог

Сьогодні варто було б менше говорити про підсумки третьої річниці Євромайдану. Просто тому, що Революція Гідності ще не завершена й підбивати підсумки передчасно.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

«Головне досягнення подій трирічної давнини полягає в тому, що вони самі по собі дали країні шанс, який був гостро необхідний. Події 2010-2013 років занурили суспільство в стан в'язкої безнадійності, з якої, як багатьом здавалося, не було виходу. І саме в можливості знайти вихід із глухого кута полягала головна перемога», – вважає Березовець.

Євромайдан – це ще не рішення головних проблем країни, але це поворотний момент, який дає їй шанс вирватися із замкнутого кола пострадянських держав, одержимих непотизмом і корупцією.

За словами експерта, суспільство усвідомило, що далі так жити не можна, але ключова проблема полягає в тому, що воно ще не знає, як це змінити.

«З цієї точки зору, прожиті три роки пройшли за десять років. Занадто багато всього відбулося і зі знаком плюс, і зі знаком мінус. Але головні виклики ще попереду. Потрібно навчитися протистояти агресивній риториці як старих, так і нових популістів, які успішно мімікрують під нову хвилю. Тим більше, що ситуація може змінитися настільки, що багатьох нинішніх зірок політнебосклону лише за рік-два на ньому вже не буде. Все дуже швидко змінюється», – пише він.

Народжені революцією: ким були й ким стали «обличчя Євромайдану»У третю річницю Революції Гідності «Слово і Діло» вирішило пригадати, ким були до початку Євромайдану люди, що зробили завдяки йому вдалу політичну кар’єру.

«Тому триматися потрібно не за вождів, а за цінності, за те, що дозволяє твердо стояти на землі. Країні не потрібні вожді, а потрібні лідери. Ті, хто зможе запропонувати не золоті гори вже завтра, а кров, піт і сльози», – резюмував Тарас Березовець.

Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає третю річницю Революції Гідності. Правопорядок у столиці забезпечують близько 18 тисяч силовиків.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко анонсував створення музею-меморіалу пам'яті Небесної Сотні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: