Сьогодні Україна відзначає третю річницю Майдану

Читать на русском
Україна відзначає третю річницю Майдану – подій, які почалися з акцій протесту на Майдані Незалежності в Києві та змінили курс країни на багато років вперед.
Фото з відкритих джерел

Україна відзначає третю річницю Євромайдану – подій, які почалися з акцій протесту на Майдані Незалежності в Києві та змінили курс країни на багато років вперед.

Три роки тому, 21 жовтня, Кабінет міністрів України вирішив призупинити рішення про євроінтеграцію, повідомляє «Слово і Діло».

Уже ввечері люди зібралися на Майдані з вимогою скасувати цю постанову. З цього почалася революція, яку згодом активісти назвали Революцією Гідності.

Опубліковано план заходів до Дня гідності21 листопада Україна відзначатиме День Гідності та Свободи, який об'єднав дві знакові події в новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року і Революцію Гідності 2013 року.

Через тиждень, в ніч на 30 листопада, на мітингу в центрі столиці «беркутівці» побили студентів. Після цього щовихідних на Майдані та всіх головних площах країни збиралися мільйонні віче. Згодом активісти почали діяти більш радикально й використовували «коктейлі Молотова» на вулиці Грушевського в Києві.

Кілька місяців українці виходили на вулиці країни проти соціальної несправедливості, корупції в судовій і виконавчій владі.

Нагадаємо, що в День Гідності та Свободи правопорядок на вулицях країни забезпечуватимуть близько 18 тисяч силовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: