Ердоган закликав запровадити безпольотну зону над північчю Сирії

Читать на русском
Терористичні та повстанські угруповання в Сирії не мають на озброєнні авіації, тому пропозиція стосується авіації Асада та РФ.

Президент Турецької Республіки Реджеп Ердоган закликав сили західної коаліції запровадити на півночі Сирії безпольотну зону.

Йдеться як мінімум про провінції Ідліб та Алеппо, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Dailymail.

Терористичні та повстанські угруповання в Сирії не мають на озброєнні авіації, тому пропозиція стосується авіації Асада і, як можна здогадатися, російської авіації.

Новини про громадянські інфраструктурні об'єкти, які методично знищує російська авіація, можуть бути сприятливим тлом для того, щоб коаліція прихильно поставилася до пропозиції Ердогана. У президента США Барака Обами для ухвалення цього рішення є час до середини січня, коли владу передадуть Трампу.

Саміт ЄС: як відповість західний світ на злочини РФ у Сирії – експертПолітолог розповів, чого очікувати від жовтневого саміту ЄС та чи є імовірність продовження санкцій проти Росії.

Нагадаємо, що мирне населення східної частини сирійського Алеппо через інтенсивні бойові дії та бомбардування залишилися повністю відрізаними від поставок їжі та медикаментів.

За весь час військового конфлікту в Сирії з 2011 року економічні втрати становлять майже 260 мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: