Ердоган звинуватив Захід у підтримці бойовиків ІДІЛ

Читать на русском
Ердоган звинуватив Захід у підтримці угруповання Ісламська держава. На думку турецького лідера, зброя, яку використовують терористи, в основному зроблена в західних країнах.

Захід грає на боці терористичної організації «Ісламська держава», оскільки зброя бойовиків зроблена в західних країнах.

Про це повідомив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, пише турецьке держагенство Anadolu, передає «Слово і Діло».

Звинувативши західний світ у підтримці близькосхідного тероризму, Ердоган зазначив, що джихадисти не мають жодного стосунку до ісламу.

«Це вбивці, які проливають кров мусульман і яких потрібно знищувати. В іншому разі в усьому ісламському світі не буде стабільності», – підкреслив він.

У Туреччині звільнили 20 тисяч військовихЗі збройних сил Туреччини звільнили понад 20 тисяч військовослужбовців, причетних до спроби державного перевороту.

«Граючи на протиріччях між мусульманами, терористичні організації намагаються заручитися підтримкою населення. Ми маємо припинити будь-які спроби маніпулювання почуттями мусульман, запобігти дискримінації за етнічними та конфесійними ознаками. Ніхто не завдав більшої шкоди ісламу, ніж терористи ІД», – сказав він.

При цьому президент Туреччини заявив, що Пакистан нібито «проявляє рішучість» у питанні боротьби з послідовниками турецького опозиційного імама Фетхуллаха Ґюлена й «демонструє солідарність з Анкарою».

Нагадаємо, раніше влада Туреччини включила імена 37 членів опозиційного руху проповідника Фетуллаха Ґюлена (FETO) до списку розшукуваних осіб.

Після невдалого військового перевороту, в організації якого Анкара звинуватила Ґюлена, в Туреччині почалися масові репресії проти всіх, хто не згоден із політикою нинішньої влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: