В ЄС стурбовані останніми подіями в Туреччині

Читать на русском
Європейські ліберали вважають, що Євросоюз має припинити переговори про вступ Туреччини до ЄС.

Євросоюз висловив стурбованість у зв'язку зі згортанням демократичних процесів у Туреччині.

Про це йдеться в заяві високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріки Могеріні, поширеній у вівторок від імені країн-членів, повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

«ЄС і країни-члени з великою стурбованістю стежать за останніми подіями в Туреччині», – наголошується в заяві.

Зокрема, причинами занепокоєння стали ймовірне поновлення в країні смертної кари, обмеження свободи слова, включаючи соціальні медіа, арешт журналістів і лідерів опозиційної партії, арешт кількох депутатів парламенту.

Туреччина знищила 24 бойовика ІДІЛ у СиріїТурецька армія повідомила про нейтралізацію 24 терористів ІДІЛ на території північної Сирії. У заяві турецького Генерального штабу також йдеться про про знищення 30 цілей ІДІЛ.

В ЄС підкреслили, що все це послаблює верховенство права, дотримання прав людини та основоположних свобод і ставить під сумнів парламентську демократію в Туреччині.

Водночас в Євросоюзі висловили підтримку й солідарність Анкарі в зв'язку з терористичними актами на території країни.

Своєю чергою, лідер європейських лібералів у Європарламенті Гі Верхофстадт у своїй заяві висловив переконання, що Євросоюз має припинити переговори про вступ Туреччини до ЄС.

Нагадаємо, 29 жовтня на мітингу в Анкарі Президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив, що парламент країни розгляне питання про повернення смертної кари.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: