Саміт ЄС: як відповість західний світ на злочини РФ у Сирії – експерт

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

На кожній сесії та зборах обговорювати в деталях агресію РФ та санкції ніхто не буде.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Володимир Воля, прогнозуючи жовтневий Саміт ЄС та аналізуючи заяви про те, що заключний документ стосовно РФ ухвалений так і не буде.

«ЄС живе широким колом завдань, запитань і проблем, а не тільки тим, щоб кожного разу обговорювати питання санкцій. Для України точно вже в наступному році, коли закінчується (період дії – Ред.) санкцій, буде якийсь результат по РФ. Це тільки наш парламент може кожен день розмовляти про Росію», – міркує Воля.

Також, констатував він, неоднозначна ситуація склалася й щодо можливих санкцій проти РФ через злочини в Сирії.

ЄС проявляє все більше егоїзму, не пов'язаного з українськими інтересами – експертВ Європейському Союзі все більше з'являється егоїстичних інтересів, які не пов'язані, ні з українськими інтересами, ні з європейським майбутнім України.

«В Іраку вже починається штурм міста Мосул, а в Пентагоні намагаються пояснити різницю з тим, що в Алеппо – помірні повстанці, а в Мосулі – ІДІЛ, але суть то залишається одна: населення що там, що там на лінії вогню. І виправдання, що там правильні захисники і це не злочин, а там –неправильні, тому нехай гинуть люди, - абсурд», – констатує політолог.

У підсумку, на його думку, прийти до єдиної позиції щодо санкцій буде дуже складно, і навряд чи слід очікувати додаткових обмежень проти Росії.

Як відомо, лідери ЄС обговорять дії Росії під час робочої вечері в четвер, 20 жовтня. Повідомлялося, що Великобританія, Франція та Німеччина мають намір переконати ЄС у необхідності засудити руйнівну повітряну кампанію Кремля в Сирії і підготувати ґрунт для запровадження нових санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: