«Кримське питання» не зникне з порядку денного ООН – Клімкін

Читать на русском
Павло Клімкін впевнений, що після ухвалення Третім комітетом Генеральної асамблеї ООН резолюції щодо Криму, кримське питання буде актуальним на порядку денному організації.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін впевнений, що питання Криму залишиться на порядку денному ООН.

Про це він написав у своїй колонці на сайті «Новое время»», передає «Слово і Діло».

За словами Клімкіна, це стало зрозуміло завдяки ухваленню Третім комітетом Генеральної асамблеї ООН резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь», ініційованої Україною.

ООН ухвалила резолюцію щодо порушення прав людини в КримуКомітет ООН із соціальних і гуманітарних питань ухвалив резолюцію щодо порушень прав людини в Криму.

«Ми від самого початку прагнули максимально сильних формулювань із чітким сигналом Росії: настав час змінювати ситуацію. Формулювань із відкритим політичним засудженням окупації Криму та невизнанням його анексії, визнання Росії державою-окупантом, вимогами припинити порушення прав людини й надати безперешкодний доступ міжнародним правозахисним механізмам на півострів. Резолюція ставить перед Верховним комісаром ООН із прав людини та місією ООН окреме завдання з моніторингу ситуації з дотриманням прав людини в Україні – підготувати тематичний звіт щодо ситуації в Криму. А це вже означає, що «кримське питання» з порядку денного ООН нікуди не дінеться», – підкреслив міністр.

На переконання Клімкіна, «Росія має розуміти, що світ стурбований тим, що вона робить на території окупованого Криму, й вона як держава-окупант порушує права, безпеку та нагальні потреби жителів півострова».

У Білорусі пояснили, чому голосували проти резолюції ООН щодо КримуУ МЗС Білорусі пояснили своє голосування в ООН щодо кримської резолюції й заявили, що позиція країни щодо України не змінювалася.

«І світ вимагає від Росії не вдавати, що питання Криму не стоїть на міжнародному порядку денному, а вести серйозну розмову. Розмову з нами, ООН та іншими міжнародними організаціями й партнерами», – зауважив очільник зовнішньополітичного відомства.

Раніше Клімкін повідомляв, що в резолюції ООН щодо Криму йдеться про заборону призову до збройних сил країни-окупанта на окупованій території, а також про необхідність гарантувати доступ міжнародним правозахисникам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: