Україна представила в ООН проект резолюції про Крим

Читать на русском
Україна представила в ООН проект резолюції щодо дотримання прав людини в Криму, закликавши Росію надати спостерігачам міжнародної організації доступ на територію півострова.
Фото з відкритих джерел

Україна представила в ООН проект резолюції щодо дотримання прав людини в Криму, закликавши Росію надати спостерігачам міжнародної організації доступ на територію півострова.

Про це пише агентство France-Presse, повідомляє «Слово і Діло».

Документ засуджує випадки дискримінації в Криму, закликає Росію вжити всіх необхідних заходів для того, щоб негайно покласти край усім порушенням щодо жителів Криму та співпрацювати з офісом ООН щодо дотримання прав людини, який розраховує на доповідіь про ситуацію на півострові. Крім того, документ закликає Росію переглянути рішення щодо заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

МЗС: Путін може літати в Крим лише з дозволу КиєваМіністерство закордонних справ України висловило протест МЗС РФ через черговий неузгоджений із Києвом візит російського президента Володимира Путіна в окупований Крим.

За даними агентства, проект резолюції був представлений Україною за підтримки 38 країн, включаючи США, Великобританію й Францію.

«Основна мета резолюції – закликати Російську Федерацію забезпечити повне дотримання своїх зобов'язань як держави-окупанта відповідно до міжнародного права, а також гарантувати безпечний та безперешкодний доступ для міжнародного механізму з прав людини на тимчасово окупований півострів, щоб провести моніторинг і повідомити про ситуацію відповідно до їхнього мандата», – йдеться в заяві місії України при ООН.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Євросоюз запровадив санкції проти депутатів Держдуми, обраних у Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: