Експерт назвав причини, які не дозволять Порошенку позбавити Саакашвілі громадянства

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Цілком можливо, що це просто побоювання самого Саакашвілі, видані за інформацію «надійних джерел».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Воля, аналізуючи заяву Міхеіла Саакашвілі про рішення АП позбавити його українського громадянства.

«Якщо дійсно Президент і його команда підуть на те, щоб позбавити Саакашвілі громадянства, то це може бути пов'язано з достроковими виборами й із тим, щоб він не претендував на місце у ВР. Ось тільки змусити мовчати Саакашвілі все одно не вийде, він не припинить критикувати владу», – ромірковує Воля.

Позбавлення громадянства може бути просто кроком Саакашвілі, щоб показати, який він «великий опозиціонер» і його хочуть усунути від політичної боротьби в Україні.

«Якщо в президентській команді хтось таки займається цим питанням, то це вкрай нерозумний в політичному плані крок», – констатував він.

«У підсумку вийде так: мовчати Саакашвілі точно не буде. Навпаки – буде сурмити на весь світ і ще більш жорстко виступати проти Порошенка. Крім того, такий хід буде розцінений як втрата для іміджу самого Президента. До того ж, які підстави для позбавлення його громадянства?», – зазначив експерт.

Якщо позбавити його громадянства через те, що він в опозиції до Президента, – це політичні репресії. Так робить Путін. Якщо ж прив'язати це до кримінальних аспектів, то як тоді Саакашвілі могли призначити губернатором?

Саакашвілі та його команда: чому йдуть і до чого готуються грузини-реформатори?Політичний експерт розповів, чому грузинські реформатори залишають свої посади в Україні, та про подальші перспективи грузинської команди в Україні.

При цьому, уточнив Воля, за законом його дійсно не можна позбавити громадянства. Він може отримати громадянство ще в якійсь країні й відмовитися від українського.

«У Грузію двері Саакашвілі закриті й шляху назад немає. Вони взагалі були здивовані, як Україна не просто дала притулок, а й держпосаду тому, хто перебуває в розшуку», – підкреслив експерт.

«Знайдуть вони внутрішні причини чи зовнішні, Саакашвілі все одно говоритиме, що це політична розправа, змова. Це невигідний варіант для Порошенка. Або це піар, або через свій психотип Саакашвілі придумав це, щоб показати, що він опозиційніший за всіх у країні, або ж це дивне рішення АП, якщо інформація підтвердиться», – резюмував він.

Нагадаємо, заявляючи про свою відставку, Саакашвілі звинуватив Президента України в тому, що він віддав Одесу олігархічним кланам.

Щодо можливої видачі Грузії, то Саакашвілі був упевнений, що українська влада на це не піде. Проте зараз, посилаючись на «надійні джерела», екс-губернатор повідомив протилежне.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: