Порошенко прокоментував відставку Саакашвілі

Читать на русском
Український Глава держави Петро Порошенко не проти політичної діяльності екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі.
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що рішення голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі про відставку й перехід до опозиційної діяльності може бути здійснене в демократичній державі.

Про це він сказав після переговорів із президентом Словенії Борутом Пахором, відповідаючи на запитання журналістів, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми демократична держава, і якщо він прийняв рішення почати політичну кампанію на опозиційному полі ... я сподіваюся, завтра уряд підтримає його рішення про відставку з посади голови облдержадміністрації, якщо він вирішив зайнятися політичною активністю», – зазначив Порошенко.

Він нагадав, що свого часу низку грузинських діячів було запрошено в Україну для здійснення реформ.

«Деякі з них успішно продовжують працювати в уряді, наприклад, голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе, в НАБУ – Углава (перший заступник директора НАБУ – Ред.) й багато інших. Деякі люди вирішили змінити сферу діяльності й почати політичну активність в Україні після програшу в грузинських виборах», – додав Президент.

Нагадаємо, 7 листопада Міхеіл Саакашвілі заявив про свою відставку. Пізніше він направив відповідну заяву до Адміністрації Президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: