Ще один український банк визнали неплатоспроможним

Читать на русском
Національний банк України у вівторок визнав неплатоспроможним ще один комерційний банк – Артем-Банк.
Фото з відкритих джерел

Національний банк України визнав неплатоспроможним «Артем-Банк» – фінустанову, що посідає 69-ту сходинку зі 101 банку в рейтингу за обсягом капіталу.

Про це повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За її словами, в банку відучора працює тимчасова адміністрація. Представниця НБУ пояснила, що у фінустанови виникли проблеми з обслуговуванням кредитного портфеля ще на початку листопада: його розмір становив 385 млн грн і він на 80% був непрацюючим. Станом на 8 листопада сума невиконаних установою зобов'язань склала 20,2 млн грн, тобто 5,3%.

Депутати пропонують відкрити прямий доступ до міжнародних платіжних системУ парламенті зареєстрований законопроект № 5361, що суттєво змінює правила роботи платіжного ринку – документ прямо дозволяє українцям використовувати для онлайн-розрахунків міжнародні системи електронних грошей.

При цьому Рожкова запевняє, що 94% вкладників «Артем-Банку» зможуть повернути свої кошти в повному обсязі за допомогою ФГВФО, загальна гарантована сума до відшкодування становить 177,2 млн грн.

Кінцевими бенефіціарами фінустанови є громадянин Ізраїлю Борис Лемпер, Олександр Качура та державна акціонерна холдингова компанія «Артем».

Нагадаємо, 15 листопада Верховна Рада ухвалила закон про повернення коштів ошуканим вкладникам банків, запропонований Президентом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: