В ЄС узгодили нові санкції проти окупантів у Криму

Читать на русском
Рада ЄС схвалила нові списки імен у межах обмежувальних заходів через дії, що підривають територіальну цілісність України.
Окупація Криму

Міністри фінансів ЄС домовилися запровадити нові санкцій проти московських окупантів Криму в зв'язку з анексією півострова.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

Йдеться про запровадження нових персональних санкцій щодо кримських чиновників.

«Рада схвалила нові списки імен у межах обмежувальних заходів через дії, що підривають територіальну цілісність України», – заявив на прес-конференції після засідання Ради міністрів фінансів ЄС міністр фінансів Словаччини Петер Казимир, відповідаючи на питання про запровадження нових санкцій щодо кримських чиновників.

Українські санкції проти Росії набули чинностіУказ Президента України №467/2016 від 16 вересня 2016 року щодо антиросійських санкцій набув чинності.

Список складається зі 151 людини та 37 організацій. На них поширюються візові заборони та замороження активів у ЄС за їхню роль в анексії Криму Росією або підтримку російської збройної агресії на сході України.

Нагадаємо, що 15 вересня Європейський Союз затвердив рішення про продовження ще на півроку санкцій, застосованих проти 146 громадян і 37 компаній за порушення територіальної цілісності та суверенітету України. Рішення було ухвалено без обговорення, за письмовою процедурою.

Економічні санкції, направлені на конкретні сектори російської економіки, продовжені до 31 січня 2017 року. Обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму й Севастополя продовжені до 23 червня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: