Порошенко підписав закони, спрямовані на посилення соцзахисту учасників АТО

Читать на русском
В Адміністрації Президента України розповіли про підписання Петром Порошенком низки законопроектів.

Президент України Петро Порошенко підписав закони, що спрямовані на встановлення соціальної справедливості та регулюють питання призначення пенсій особам, які стали інвалідами в результаті участі в АТО або забезпечували проведення операції, а також членам їхніх сімей та сім'ям загиблих.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, пише «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

Так, Президентом був підписаний закон України «Про внесення змін до закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». Документ регулює питання призначення пенсії дружинам (чоловікам) загиблих (померлих) в АТО військовослужбовців, що займаються доглядом за дітьми годувальника до 8-річного віку та проходять військову службу.

Законом також встановлено, що чинне право на пенсію в зв'язку з втратою годувальника його дружині або чоловікові незалежно від того, чи працює (проходять військову службу) вона (він), може бути надано в разі, якщо вона або він зайняті доглядом за дітьми, братами, сестрами чи онуками померлого годувальника, які не досягли 8-річного віку.

Порошенко також підписав закон України «Про внесення зміни до статті 3 закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» щодо доповнення переліку осіб, які мають право на пенсію нарівні з військовослужбовцями строкової служби та членами їх сімей.

Згідно з цим законом, осіб, які стали інвалідами в зв'язку з участю в АТО або забезпеченням проведення операції, та на членів їхніх сімей будуть поширюватися умови, норми та порядок пенсійного забезпечення, встановлені законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» для військовослужбовців строкової служби та членів їхніх сімей.

Закони набувають чинності з дня, наступного за днем ​​їх публікації, тобто 11 листопада.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: