У Мінську розпочалися переговори Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу

Читать на русском
Прес-секретар представника України в переговорах щодо Донбасу, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що в Мінську проходить засідання Тристоронньої контактної групи.
Фото: Reuters

У Мінську проходить засідання Тристоронньої контактної групи.

Про це в Facebook написала прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер, повідомляє «Слово і Діло».

Раніше представник ОБСЄ Мартін Сайдік повідомляв, що в Мінську обговорять доступ Організації до районів розведення сил на Донбасі.

Кучма вважає, що «дорожню карту» не вдасться узгодитиПредставник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма сумнівається, що главам МЗС нормандської четвірки вдасться знайти компроміс при розробці дорожньої карти щодо імплементації Мінських угод.

Під час попередньої зустрічі, 26 жовтня, сторони обговорили питання імплементації рамкового рішення про розведення сил і засобів від 21 вересня в районах Петрівського, Золотого та Станиці Луганської.

Нагадаємо, Тристороння контактна група в Мінську на засіданні 21 вересня підписала рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі.

Угода передбачає створення трьох зон безпеки, площею не менш ніж 2 на 2 кв. км кожен у населених пунктах Золоте, Петровське та Станиця Луганська. Документ передбачає деескалацію в районі лінії зіткнення й створює умови, в яких стрілецька зброя не може використовуватися для обстрілів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: