У війні на Донбасі Путіна зупиняють не угоди та переговори, а військові та добровольці – експерт

Читать на русском
Валерій Димовполітолог

Все відбувається так, яка потрібно основним політичним гравцям – Еро, Штайнмаєру. До того ж, США також потрібні успішні «кейси».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валерій Димов, аналізуючи дані про те, що РФ стягує військову техніку на Донбас.

«Без вирішення безпекових питань жоден політичний процес не може бути запущений. Питання навіть не в тому, що ОБСЄ підтверджує обстріли, а в тому, що ОБСЄ також залежить від російської позиції. Згадаємо позицію ОБСЄ щодо Абхазії та Осетії. Тому «гібридна» війна триває», – констатував він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Україна не може поступатися. Якщо західні лідери вважають, що несуть відповідальність перед власними громадянами, яким не потрібні чужі проблеми, то наші лідери також мають нести відповідальність перед своїми громадянами», – підкреслив політолог.

Жодна угода, договір, закон, починаючи від змін до КУ та закінчуючи виборами, не будуть реалізовані та приречені на провал.

«Шальки терезів схиляються до ще більшої радикалізації громадян щодо недопущення реалізації політичного блоку за сценарієм Москви», – додав Димов.

Як результат, на його переконання, РФ підніматиме ставк, усуватиме таких, як «Моторолла», висуватиме умови в «нормандському форматі», ставитиме питання Сирії, спробує використати вибори в інших країнах. Але Україна має йти власним шляхом.

«Жодні угоди, переговори та формати не зупинять агресора. Путіна зупинили українські бійці та добровольці, які не дозволили йому піти далі», – наголосив експерт.

«Якби Путін вів свою гру лише з політиками, то він би виграв, а так усе залежить від громадян. Зараз у нього вже нічого не виходить», – резюмував Валерій Димов.

Нагадаємо, в березні Президент України Петро Порошенко пообіцяв протягом одного року повернути Донбас мирним шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: