Клінтон чи Трамп: головні вигоди та ризики для України. Оцінка експерта

Читать на русском
Олександр Радчукполітолог

Інтрига насправді зберігається до самого фінішу, оскільки процедура обрання президента передбачає не просто пряме голосування, а складний процес делегування своєї волі колегії виборців.

Таку думку в ексклюзивному матеріалі «Трамп або Клінтон. Український розрахунок» спеціально для «Слова і Діла» висловив політичний експерт Олександр Радчук.

«Саме рішення виборців у так званих «штатах, які вагаються» й визначить долю президентських перегонів. Математичний розрахунок має найбільш вирішальний вплив на результат виборів», – констатував Радчук.

Щодо кандидатів та наслідків для України, то, за словами експерта, Трамп є виразником найбільш неприйнятної для нас позиції.

«Звичайно, в подальшому риторика Трампа щодо України стала дещо м'якшою, проте він зосередився на тому, що «українське питання» не є визначальним для США, а залишається в орбіті інтересів ЄС», – нагадав експерт.

У разі перемоги Трампа будувати відносини з новим очільником Білого дому доведеться з нуля.

«Головний радник його передвиборчої кампанії – Пол Манафорт, який консультував Януковича й «Партію регіонів». Є ймовірність, що саме з цим пов'язана войовнича риторика Трампа щодо України», – зазначив Радчук.

Безумовно, на його тлі Гілларі Клінтон є більш досвідченим гравцем і зручнішим кандидатом для України.

Вибори у США: що буде, якщо виграє Трамп? Експертна оцінкаПолітичний консультант проаналізував позиції Клінтон і Трампа на фініші президентських перегонів у США й розповів, чи є ризики для України в разі перемоги Трампа.

«Клінтон особисто знайома з більшістю ключових політиків нинішньої України. В разі її перемоги Україна може сподіватися на те, що питання санкцій не знімуть з порядку денного й при цьому залучатимуть партнерів з ЄС до утримання санкційної політики», – припускає він.

«Саме таких наслідків перемоги демократів найбільше побоюються в Кремлі», – додав політичний експерт.

У будь-якому разі, як пояснив він, хто б не виграв, передвиборна риторика та реальна політика будуть відрізнятися.

«Навіть у разі перемоги Трампа, шанси на успіх якого виглядають не такими переконливими, як у Клінтон, його заяви щодо «українського питання» будуть докорінно переглянуті», – вважає Радчук.

Безумовно, ризиків для нас у разі його перемоги більше, й не лише через скандальні заяви, а більшою мірою тому, що всерйоз його не сприймають навіть у його ж партії.

Детальніше читайте в матеріалі «Трамп або Клінтон. Український розрахунок».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: