Вибір Америки: експерт оцінив шанси Клінтон і Трампа на перемогу

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Для України вигіднішою є перемога Клінтон із багатьох причин.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи президентські перегони в США та позиції Клінтон і Трампа.

«Клінтон – набагато вигідніший кандидат і більш компетентна в зовнішній політиці. До того ж, у неї вже є певні відносини з російським керівництвом. У разі перемоги Клінтон позиція щодо Росії буде твердою. Вже зараз Захід поводиться інакше щодо РФ, і річ не в поступках. Політика безпеки вибудовуватиметься відповідно до виборів», – аналізує Палій.

Щодо Трампа, то, на думку експерта, головна його проблема в тому, що він абсолютно некомпетентний у зовнішній політиці.

Позиція американців може бути такою, що США десятиліттями стояли не за те, щоб Трамп усе це спустив за кілька років свого президентства.

«Напевно, з подачі РФ йому просто розповіли, чого і як можна домогтися. Він послухав своїх радників, які так чи інакше, але пов'язані з РФ, і слідує цій стратегії. Але насправді, якби почалася така політика, він би зіткнувся з різними інтересами», – переконаний політолог.

«Політика Трампа завершилася б, не розпочавшись», – підкреслив він.

Потрібно розуміти, додав він, що політику в США визначає не сам президент, а президент у контексті інтересів американців, а вони зовсім не такі, як у Трампа.

Додамо, що нинішній президент США Барак Обама під час дострокового голосування в Чикаго вже проголосував за свого наступника. Як відомо, протягом усього часу він відкрито підтримував Гілларі Клінтон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: