Клінтон переможе Трампа з імовірністю 90% – опитування

Читать на русском
Демократ Гілларі Клінтон має близько 90 відсотків шансів перемогти республіканця Дональда Трампа й посісти крісло президента США.
Фото: CNN

Демократ Гілларі Клінтон має близько 90% шансів перемогти республіканця Дональда Трампа й стати президентом США.

Про це свідчать результати останніх опитувань у рамках спільного проекту States of the Nation агентства Reuters і компанії маркетингових досліджень Ipsos, повідомляє «Слово і Діло».

Дані опитування були опубліковані за кілька годин до початку сьогоднішнього голосування.

«Шанси Клінтон приблизно такі ж, як минулого тижня, і будь-яке відхилення в бік Трампа у вівторок залежить від малоймовірного поєднання голосування з білих, чорних та іспаномовних виборців у шести або семи штатах», – зазначають автори опитування.

Клінтон може наважитися озброїти Україну після перемоги на виборах – екс-посол СШАЯкщо Гілларі Клінтон переможе на виборах і стане президентом США, є ймовірність, що вона збереже ключові елементи політики Барака Обами щодо України.

Клінтон має підтримку близько 45% виборців, тоді як Трампа підтримують до 42%. Крім того, Клінтон має орієнтовно 303 голоси в колегії вибірників (для перемоги необхідно 270), тоді як Трамп – 235.

Також зазначається, що будь-яка комбінація з двох поразок Трампа у трьох штатах (Флорида, Мічиган і Пенсільванія) майже гарантовано призведе до перемоги Клінтон.

Трамп для перемоги також має розраховувати на більш високу явку серед республіканських білих виборців, ніж та, що була в 2012 році.

Нагадаємо, що сьогодні американці обирають нового президента. Нинішній глава держави Барак Обама залишає свою посаду після двох термінів президентства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: