Вибори у США: що буде, якщо виграє Трамп? Експертна оцінка

Читать на русском
Микола Волговполітичний консультант

Президент США в першу чергу буде діяти в інтересах США, хто б ним не став – Трамп чи Клінтон.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний консультант Микола Волгов, аналізуючи позиції Клінтон і Трампа на фініші президентських перегонів у США.

«Все, що ми бачили в ході виборчої кампанії, може залишитися просто частиною передвиборчої кампанії й не більше. Вся паніка, яка нагнітається «трампістськими» заявами, може бути передвиборчою стратегією», – підкреслив політконсультант.

За його словами, Трамп вибрав ризиковий тип стратегії й завдяки таким заявам, яких у нас бояться, він намагається залучити до кампанії тих виборців, які до цього не бачили жодних можливих змін.

Обама назвав Трампа «фундаментально несерйозною людиною»Президент США Барак Обама назвав кандидата в президенти країни від Республіканської партії Дональда Трампа фундаментально несерйозною людиною.

«Трамп пропонує такий порядок денний, який, образно кажучи, перевернув все з ніг на голову. Цілком може бути, що якась частина виборців може віддати голоси за нього в контексті «а чому б і ні?». Це була спроба увійти та сколихнути ситуацію, залучити нові верстви в кампанію», – розповідає Волгов.

Традиційно на користь демократів говорить демографія. Демографічні показники Америки сприяють тому, що розширюється електоральна база демократів.

США є такими, як є, тому що там усе за системою, а не тому, що там колись був президентом Буш або хтось, кого надрукували на доларовій купюрі. Президент США передусім захищатиме інтереси Америки.

«Питання в тому, наскільки збігатимуться інтереси України та США в майбутньому. Річ не в тому, хто буде господарем кабінету в Білому домі, а в нашій політичній еліті, яка визначає курс», – вважає політичний консультант.

Американська політика також має свої протиборчі клани, й завдяки тому, що США – глобальний гравець, вони можуть дозволити собі робити заяви, які позначаються на глобальній політиці, як, наприклад, щодо надання озброєння Україні.

«Навіть якщо виграє Трамп, для України це не буде катастрофою. Клінтон зручніша та вигідна для нас, оскільки вона продовжить курс Обами. Але це партійна спадкоємність. Ми судимо за виборчою кампанією, а це не завжди означає те, що буде після», – проаналізував ситуацію Микола Волгов.

Вибори у США відбудуться 8 листопада. Відзначимо, що останні кілька днів рейтинги Клінтон і Трампа майже зрівнялися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: