Клінтон може наважитися озброїти Україну після перемоги на виборах – екс-посол США

Читать на русском
Якщо Гілларі Клінтон переможе на виборах і стане президентом США, є ймовірність, що вона збереже ключові елементи політики Барака Обами щодо України.
Фото: Reuters

Якщо Гілларі Клінтон переможе на виборах і стане президентом США, є ймовірність, що вона збереже ключові елементи політики Барака Обами щодо України.

Про це в коментарі DT.UA сказав колишній посол США в Україні, експерт Brookings Institute Стівен Пайфер, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, Клінтон може продовжити підтримку Києва, а також зусиль німецького канцлера Ангели Меркель у Мінському процесі. Також вона, скоріш за все, збереже економічні санкції проти Росії доти, доки поведінка Кремля не зміниться.

«Крім того, вона може зайняти дещо жорсткішу позицію щодо Росії. Напрриклад, адміністрація Клінтон залежно від обставин може розглянути передачу летальної військової допомоги Україні, від якої адміністрація Обами відмовилася», – сказав експерт.

У разі перемоги на виборах республіканського кандидата Дональда Трампа, на думку Пайфера, політика США може змінитися не лише щодо України, а й щодо НАТО, якщо згадати всі заяви мільярдера.

Трамп майже зрівнявся з Клінтон в рейтингуДональд Трамп на 2% відстає від своєї суперниці на президентських виборах у США Хілларі Клінтон.

«Незалежно від того, буде президентом США Клінтон чи Трамп, нова адміністрація матиме дуже багато питань на порядку денному в зовнішній політиці. Чи буде Україна фігурувати в ньому, залежатиме від сприйняття Києва. Що енергійніше уряд буде проводити реформи й вживати серйозних антикорупційних заходів, то ймовірніше, що Україна буде серед пріоритетів нової адміністрації», – додав експерт.

Раніше видання Wall Street Journal писало, що Клінтон на чолі США може допомогти Німеччині виступити проти агресивної Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що віце-президент США Джо Байден відмовився бути держсекретарем адміністрації Гілларі Клінтон у разі її перемоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: