Прокуратура визнала винним патрульного, який застрелив пасажира BMW

Читать на русском
У прокуратурі міста Києва повідомили про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні про вбивство пасажира BMW у результаті переслідування.
Сергій Олійникфото: УНІАН

Прокуратура завершила розслідування щодо співробітника патрульної поліції Києва Сергія Олійника, який підозрюється у вбивстві юнака під час переслідування BMW у столиці.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець, пише «Слово і Діло».

«Прокуратура завершила розслідування щодо співробітника управління патрульної поліції в місті Києві Сергія Олійника. Матеріали кримінального провадження відкриті сторонам для ознайомлення», – зазначила вона.

Під час досудового розслідування встановлено, що патрульний поліцейський під час переслідування автомобіля BMW, в якому перебували 4 людини, перевищив службові повноваження та, порушивши встановлений законом порядок, здійснив постріли з табельної зброї, в результаті чого 17-річний пасажир автомобіля отримав смертельне вогнепальне поранення.

«Наразі підозрюваному, його захисникам і постраждалим оголошено про завершення досудового розслідування та, відповідно до вимог статті 290 КПК України, відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення. Після цього обвинувальний акт буде направлений до суду для розгляду по суті», – додали в прес-службі.

Нагадаємо, вночі 7 лютого в Києві поліцейські під час переслідування порушника правил дорожнього руху відкрили вогонь по BMW, у результаті чого загинув 17-річний юнак, який у компанії трьох інших чоловіків у нетверезому стані перебував у цьому авто. Стало відомо, що патрульні відкривали вогонь понад 20 разів.

Пізніше Сергію Олійнику було висунуто підозру в умисному вбивстві.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: