Подробиці скандальної погоні в Києві: поліцейські стріляли в BMW більше 20 разів

Читать на русском
Проти патрульних, які застрелили під час погоні неповнолітнього хлопця, розпочато досудове слідство за статтею про перевищення повноважень.
Фото: dtp.kiev.ua

Експерти нарахували в кузові автомобілю BMW, погоню за яким у ніч проти неділі, 7 лютого, влаштували столичні поліцейські, 21 отвір від куль.

Про це з посиланням на «УНН» пише «Слово і Діло».

Загалом із шести екіпажів поліції зброю проти порушників застосували двоє співробітників патрульної служби.

«В результаті застосування табельної зброї поліцейськими один із пасажирів автомобіля BMW, а саме неповнолітній М, отримав смертельне вогнепальне поранення в області грудної клітини», – констатують у поліції. Разом з тим, там кваліфікують такі дії своїх працівників як перевищення службових повноважень, досудове слідство щодо правоохоронців уже почала прокуратура Києва.

Аваков збирається запустити групи швидкого реагування в 3 областяхМіністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що найближчими днями починається впровадження нового принципу організації роботи районних відділів і відділень поліції.

«За даним фактом прокуратурою міста Києва розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України», – зазначили в столичній поліції.

Як раніше розповів начальник управління Патрульної поліції столиці Юрій Зозуля, його підопічні керувалися статтею 46 закону «Про Національну поліцію», відповідно до якого відкрили вогонь по колесах автомобіля порушника. Водій на попередження та вимоги зупинитися не реагував, а пізніше збив патрульного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: