Смертельна погоня: справа водія BMW перетворилася на війну між силовиками – експерт

Читать на русском
Микола Мельникполітичний експерт

На паралізовану правову систему та розвалену судову наклалася ще й війна між силовими відомствами.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Микола Мельник, аналізуючи рішення суду щодо водія BMW Храпачевського, якого відпустили під особисте зобов'язання.

«Водій BMW почуває себе досить впевнено. Цю впевненість вселила в нього наша прокуратура, тому що наразі справа з Храпачевським і збитим пасажиром перетворилася на війну між силовими відомствами. Це війна між прокуратурою та поліцією. Прокуратура розкручує, в тому числі через соцмережі, тему про жахливих поліцейських. Для цього вони найняли декілька компаній. А МВС відповідає тим самим, розповідаючи про корумповану прокуратуру», – розповідає експерт.

За його словами, щойно це відбулося, прокуратура відразу почала робити обшуки в центральному управлінні поліції. Поліція відповіла тим, що забрала на центральний майданчик усі дорогі автівки київської міської прокуратури.

«Це була перша частина вистави. Наразі для прокуратури це стало справою принципу, а судді завжди з прокурорами працюють у більшому зв'язку, аніж із правоохоронцями, оскільки обвинувачення в суді надає прокуратура», – пояснює Микола Мельник.

Деканоїдзе прокоментувала рішення суду щодо скандального водія BMWДеканоїдзе заявила, що рішення суду про звільнення скандального водія BMW під «особисте зобов'язання» є несправедливим.

Відповідно, як відзначив експерт, суд у цій війні став на бік прокуратури, а поліцейський, який убив пасажира, просто став заручником ситуації.

«У цій війні більше постраждають поліцейські. Це факт. Прокуратура налаштована посадити його. А водій відбудеться максимум умовним терміном, йому вже це пообіцяли. Він буде погоджувати всі свої свідчення зі слідчими прокуратури», – проаналізував ситуацію Микола Мельник.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого працівник патрульної поліції в Києві застрелив пасажира автомобіля, який намагався врятуватися від погоні. Протягом 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, який перевищував швидкість.

18 лютого суд заарештував на 60 днів патрульного Сергія Олійника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: