«Енергоатом» і GE Power домовилися збільшити потужність українських АЕС

Читать на русском
Компанії домовилися збільшити вихідну потужність генераторів енергоблоків українських АЕС і підвищити їх ефективність і безпеку шляхом модернізації обладнання машинного залу.

НАЕК «Енергоатом» і польська компанія GE Power Sp. z o.o. поглиблюють співпрацю в сфері модернізації обладнання машинних залів українських АЕС, зокрема генераторів, що дозволить збільшити виробництво енергії.

Про це повідомляє прес-служба «Енергоатому», передає «Слово і Діло».

«19 жовтня НАЕК «Енергоатом» і GE Power Sp. z o.o. (Польща) підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо розширення співпраці в сфері модернізації обладнання машинних залів українських АЕС», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, меморандум передбачає співпрацю між компаніями в напрямку збільшення вихідної потужності генераторів енергоблоків українських АЕС, підвищення їх ефективності та безпеки шляхом модернізації обладнання машинного залу.

Метою Меморандуму є також поглиблення співпраці в сфері довгострокового сервісного обслуговування обладнання, вже встановленого на АЕС і виконання проектів, заснованих на використанні сучасних технічних рішень і фінансових інструментів.

Довідка: Французька компанія Alstom Power (з листопада 2015 Alstom Power увійшла до складу американської компанії GE Power, яка, в свою чергу, є частиною General Electric) у 2008 році виконала модернізацію статорів генераторів блоків РАЕС і ЮУАЕС. Устаткування Alstom також використовувалося в роботах з реконструкції ВРП-750 на Рівненській АЕС.

Westinghouse збільшити коефіцієнт використання українських АЕС на 20%Westinghouse Electric планує збільшити коефіцієнт використання встановленої потужності (КВВП) українських АЕС до 90%, або на 2 ГВт, в термін від 18 до 24 місяців.

Корпорація General Electric, до складу якої входить GE Power, є одним зі світових лідерів в розробці реакторних технологій, виготовлені і модернізації електротехнічного обладнання для АЕС.

Як раніше повідомлялося, НАЕК «Енергоатом» і Westinghouse Electric досягли домовленості про поглиблення партнерства, яке забезпечить передачу технологій та інформації для підвищення безпеки та ефективності АЕС України.

Раніше Westinghouse Electric підписала Меморандум про взаєморозуміння з ПАТ «Турбоатом», метою якого є координація та співпраця для збільшення потужності українських АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: