Україна продовжує поставляти електроенергію на окупований Донбас – міністр

Читать на русском
Україна продовжує поставляти електроенергію на непідконтрольні території Донецької та Луганської областей.
Вадим ЧернишФото: 2000.ua

Україна продовжує поставляти електроенергію на непідконтрольні території Донецької та Луганської областей.

Про це заявив міністр із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське радіо».

За його словами, держава приречена на обмін електроенергії на вугілля з непідконтрольної території.

Кияни нарощують борг за електроенергію – «Київенерго»Борг усіх споживачів за електроенергію в Києві перед ПАТ «Київенерго» досяг 941,5 млн грн через несвоєчасне відшкодування витрат у частині пільг і субсидій для населення.

«У Луганській області знову ситуація складна. Технічно Луганська ТЕС, яка розташована практично на лінії зіткнення, поставляє електроенергію на непідконтрольну територію. Однак вугілля для цієї ж станції завозиться з непідконтрольних територій. Таким чином, ми приречені на те, щоб ішов обмін», – сказав Черниш.

Він зазначив, що електроенергію на непідконтрольній території споживає не лише населення, але й підприємства, зареєстровані відповідно до законодавства України й які платять податки, наприклад, «Алчевський меткомбінат».

Черниш додав, що багато підприємств перереєстровані на підконтрольній території та є платниками податків тут, а також постачають товари на експорт з українськими сертифікатами походження. Таким чином, ці люди значаться й працюють там.

Нагадаємо, що за рік електроенергія в Києві подорожчала на 60%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: