Україна та Словенія співпрацюватимуть у сфері енергоефективності

Читать на русском
Документ передбачає обмін досвідом щодо використання інтелектуальної енергетики та відновлюваних видів енергії.

Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук та державний секретар Міністерства інфраструктури Словенії Клемен Потишек підписали меморандум про взаєморозуміння у сферах енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива між відомствами.

Про це повідомляє УНІАН, передає «Слово і Діло».

Меморандум направлений на активізацію двостороннього співробітництва України та Словенії у сферах енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних джерел енергії.

Німеччина надасть Україні кредит на розвиток енергетичної інфраструктуриУкраїна і Німеччина уклали кредитну угоду. Уряд Німеччини надає фінансову підтримку Україні вже два роки.

Документ передбачає обмін інформацією про механізми реалізації проектів у зазначених сферах, обмін досвідом у використанні «інтелектуальної енергетики» і відновлюваних видів енергії, а також виробництві електроенергії з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.

Зазначимо, що сьогодні, 8 листопада, Президент України Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом у Республіці Словенія.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський Союз виділить Україні 600 млн євро макрофінансової допомоги після ухвалення законів для реформи енергетичної сфери.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: