Декларація Найєма: ані квартири, ані машини

Читать на русском
Нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм володіє п'ятою частиною 63-метрової квартири, в якій прописані ще 4 людини – вся родина депутата.
Мустафа НайємФото з відкритих джерел

Нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм володіє п'ятою частиною 63-метрової квартири, в якій прописані ще 4 людини – вся родина депутата.

Про це йдеться в електронній декларації на сайті НАЗК, повідомляє «Слово і Діло».

Найєм не задекларував жодного дорогоцінного виробу, годинників або брендового одягу. Також він не володіє транспортним засобом.

Міністри не подали свої е-декларації через збої системиВіце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, міністр соцполітики Андрій Рева, міністр юстиції Павло Петренко та міністр культури Євген Нищук не подали свої електронні декларації через технічні збої системи.

На нього зареєстрована торгова марка «Мустафа Найем» (а також і український варіант імені). За 2015 рік у нього було п'ять джерел доходу. Законотворча діяльність принесла йому 72 тис. грн зарплати. Викладання в Католицькому університеті – 39 тис. грн, у Національній академії внутрішніх справ – 21 тис. грн.

Крім того, від фонду Віктора Пінчука він отримав 53 тис. грн, як компенсацію творчому союзу.

Також Найєм задекларував готівкові кошти – 6 тисяч доларів і 10 тисяч євро. При цьому рахунків у банку в нього немає.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Андрій Парубій задекларував 5 квартир і два будинки, а прем’єр-міністр Володимир Гройсман – 2 квартири, 2 будинки і 4 земділянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: