Учасникам АТО замість квартир даватимуть кошти на їх купівлю

Читать на русском
Кабінет міністрів вирішив надавати учасникам АТО, що мають право на отримання житла, кошти на його самостійне придбання.
Фото: УНІАН

Кабінет міністрів вирішив надавати учасникам АТО, що мають право на отримання житла, кошти на його самостійне придбання.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 19 жовтня, на засіданні Кабміну, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Замість того, щоб будувати житло, людям треба дати гроші, і люди собі придбають житло», – наголосив прем’єр Володимир Гройсман.

Як зазначив міністр оборони Степан Полторак, це виключить корупційну складову.

Рада схвалила компенсацію половини вартості житла учасникам АТОВерховна Рада прийняла за основу проект закону «Про внесення змін до статті 4 закону «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» (щодо реалізації державних житлових програм)».

В цілому на купівлю житла учасникам АТО уряд виділить субвенції в розмірі 300 млн гривень, які розділять між регіонами для реалізації цього рішення.

На думку урядовців, таким чином, люди самі зможуть вибрати собі необхідне житло, місце проживання та докласти, за можливості, власні кошти, щоби придбати краще житло.

Нагадаємо, у грудні 2015-го стало відомо, що корпорація «Укрбуд», яка отримала від Київради право будувати житловий комплекс у Києві під гарантії передачі 100% квартир бійцям АТО і працівникам МВС, виставила всі квартири на продаж.

Зазначимо, раніше Президент Петро Порошенко обіцяв реформувати систему забезпечення житлом військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: