У Берліні розпочалися переговори в «нормандському форматі»

Читать на русском
У Берліні на саміті лідерів нормандської четвірки канцлер Німеччини Ангела Меркель зустріла першим у своїй резиденції президента України Петра Порошенка.
Фото з відкритих джерел

У Берліні на саміті лідерів «нормандської четвірки» канцлер Німеччини Ангела Меркель зустріла першим у своїй резиденції президента України Петра Порошенка.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За Порошенком на зустріч прибув президент Франції Франсуа Олланд. Останнім у Берлін приїхав російський президент Володимир Путін.

Путін вів жорстку гру: Олланд розкрив подробиці створення «нормандського формату»Журналісти Le Monde у Франції випустили книгу, засновану на багаторічних неофіційних розмовах з президентом Франції Франсуа Олландом.

За підсумками переговорів очікуються підходи до преси. Спільно виступлять Меркель і Олланд. Петро Порошенко виступить у посольстві України в Німеччині.

Відзначимо, що домовленість про зустріч була досягнута після довгих дискусій. У прес-службі Президента заявили, що глави держав «нормандської четвірки» зустрілися для «спонукання Росії виконати частину мінських домовленостей щодо безпеки».

Однак у МЗС Франції вважають, що мета саміту в «нормандському форматі» – змусити Україну просунутися в питанні «статусу Донбасу».

Нагадаємо, вчора Порошенко заявив, що не варто перебільшувати очікування від цієї зустрічі. Меркель також повідомила, що не чекає дива від саміту «нормандської четвірки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: